Vesti

Vina iz Topole na kineskom tržištu

Topola – Vinarija PIK „Oplenac“ iz Topole počela je sa izvozom vina u Kinu, a isporuka od 56.000 boca put te azijske zemlje krenula je u subotu, objavljeno je na sajtu opštine.

Ovaj poslovni aranžman bio i povod posete Topoli ambasadora Kine Li Mančanga sa saradnicima. Njegova ekselencija Mančang i predsednik opštine Dragan Živanović boravili su u subotu u ovoj renomiranoj vinariji odakle su sa rukovodstvom vinarije ispratili šlepere pune vina.

Živanović je rekao da izvozni posao sa Kinom predstavlja poseban izazov. On se nada da će pored izuzetno kvalitetnog vina na tržište najmnogoljudnije zemlje sveta krenuti i mnogi drugi naši proizvodi.

„Nadam se da će napori naših vinara odškrinuti vrata i za druge srpske proizvode da dođu na kinesko tržište. To je probirljivo tržište koje insistira na kvalitetu koji mi moramo ispoštovati. Pored toga naša poslovna šansa je i turizam. Topola kineskim turistima ima šta da ponudi. Pored istorijskog nasleđa, naši prijatelji iz Kine sve češće ističu i prelepu prirodu kakvu ovaj deo Srbije može da ponudi“, rekao je Živanović.

Agro Press

Ostavite komentar

error: Content is protected !!