Vesti

Za žene i mlade zajam s kamatom jedan odsto

Ovih dana imamo konkurse odnosno pozive za subvencionisane kredite. Kamata je tri posto, ostalo plaća Ministarstvo, kazao je ministar Branislav Nedimović

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović poručio je da će država nastaviti da pomaže poljoprivrednike.

On je naveo novu meru subvencionisane kamatne stope od jedan odsto, koja se odnosi na žene nosioce poljoprivrednog gazdinstva i na mlađe od 40 godina.

„Imamo jednu meru koju do sada nismo imali, a to je za žene nosioce poljoprivrednog gazdinstva i za mlađe od 40 godina. Ta subvencionisana kamatna stopa je jedan procenat, dakle preostalu razliku plaća država“, rekao je Nedimović za Tanjug.

„Ovih dana imamo konkurse odnosno pozive za subvencionisane kredite. Kamata je tri posto, ostalo plaća Ministarstvo. Negde oko trista miliona dinara kredita je odobreno za desetak dana, što je dobar kapacitet, a ja očekujem da će ta količina biti negde na nivou od tri-četiri milijarde dinara“, istakao je Nedimović.

Nedimović je dodao da od 15. avgusta počinje i kontrola akreditacije za program IPARD, ističući da veruje da će prvi raspis imati krajem oktobra ili početkom novemra tekuće godine.

Agrosmart

Ostavite komentar

error: Content is protected !!