Vesti

Zološki vrt na padinama Suvobora

Gornji Milanovac – Turistička ponuda „Eko sela“ Koštunići od sad je bogatija za još jedan sadržaj. Na padinama Suvobora, svoje mesto pronašao je i mini zoološki vrt,
popularno nazvan „Zverinjak“. I pored ovakvog naziva ovde se mogu videti samo životinje koje su karakteristične za ove prostore, a pojedine vrste dinirao je i beogradski Zoološki vrt, kako bi „Zverinjak“ bio još bogatiji.

Srboljub Aleksić,direktor Beo Zoo vrta,Foto:Agropress

Direktor „Beo zoo vrta“ u Beogradu, Srboljub Aleksić, ističe da je „Eko selo“ Koštunići idealno mesto za uzgoj životinja.“Prepoznali smo kapacitet, ali i kvalitet ovog životinjskog parka. Svoj dom u ovim prelepim šumskim uslovima pronašle su lama, muflon, alpska i patuljasta koza, kao i nekoliko vrsta plovuša. Ne sumnjam da će ovde imati najbolje uslove, jer zoološki vrt poverava životinje samo onima koji su spremni da adekvatno brinu o njima“, izjavio je Aleksić.

Zoo vrt u Koštunićima,Foto:Agropress

Veterinar, Radoš Railić, koji je zadužen za Zoološki vrt u Koštunićima, naglašava da je ovaj park idealan način da se domaći, ali i turisti iz inostranstva upoznaju sa autohtnim vrstama koje žive na ovom podneblju.
„Trudimo se da imamo onoliko životinja, koliko se možemo brinuti sa punom pažnjom. Gradska deca polako gube priliku da vide kako uživo izgledaju domaće životinje, tako da kod nas mogu videti teliće, koze, konje. Sa beogradskim zoološkim vrtom smo imali dobru saradnju i dok je bio živ Vuk Bojović, pa nas ovaj potez novog direktora koji je donirao nove životinje nije iznenadio“, kaže Railić.

„Eko selo“ Koštinići jedno je od najlepših i najposećenijih etno domaćintava u ovom kraju Srbije. Pored zoološkog vrta, svi posetioci su u prilici da preko leta uživaju na kupalištu, ali i u hrani, jer iz koštunićke kuhinje izlaze samo najbolja tradicionalna jela.

Zoo vrt u Koštunićima,Foto:Agropress

 

Ostavite komentar

error: Content is protected !!